АКЦІЯ: з 01.04.2024 до 30.04.2024 знижка на обстеження 250 (!) грн
Новини

Травми та лікування хрестоподібної зв’язки колінного суглоба

Хрестоподібні зв’язки є складовою частиною колінного суглоба. Зокрема, передня хрестоподібна зв’язка утримує зовнішній виросток великогомілкової кістки, а також виконує стабілізаційну функцію, запобігаючи надмірному зміщенню гомілки.

Контрактура Дюпюїтрена: діагностика та лікування

Контрактура Дюпюїтрена, або долонний фіброматоз, – це прогресуюче незапальне захворювання, що викликає деформацію кісткової тканини, причиною чого є переродження долонних сухожиль. Ця хвороба характеризується розростанням сполучнотканинних тяжів навколо сухожиль, що проходять на долонній поверхні кисті.

Сьогодні нашому центру магнітно-резонансної томографії суглобів – 6 років!

Ось вже 6 років двері нашого Центру відчинені для всіх, хто потребує діагностики стану кістково-м'язової системи кінцівок. Створюючи ЦМРТС, ми поставили собі за мету дати нашим пацієнтам такі швидкі та високоточні методи дослідження суглобів, результати яких дозволять лікарям поставити максимально точний діагноз і підібрати найбільш ефективний план лікування.

Плантарний фасциїт (п’яткова шпора): причини, симптоми та діагностика

Плантарний фасциїт, або ж п’яткова шпора, це патологія, обумовлена кістковим розростанням, запальними та дегенеративними процесами в підошовній поверхні бугра п’яткової кістки. Підошовний фасциїт є однією з найбільш розповсюджених причин болю у п’ятці, що може суттєво обмежити звичну рухову активність та тим самим погіршити якість життя.

ЦМРТС вітає колег, партнерів та пацієнтів з Новим 2024 роком!

Передноворічні дні завжди сповнені очікуванням чогось кращого. Нехай майбутній 2024 рік принесе натхнення, свіжі ідеї, сили та мудрість для їх здійснення.

Артралгія – біль у суглобі

Щодня люди ходять, бігають або просто друкують тексти на своїх гаджетах, проте мало хто замислюється про те, що виконання таких простих рутинних рухів ми завдячуємо нашим суглобам.

Діагностика міотендиніту

Міотендиніт – це тип захворювання, що характеризується запаленням тканин сухожиль. Таке захворювання супроводжується досить сильним больовим синдром, що викликає скутість рухів та обмежує фізичну активність.

Співробітники ЦМРТС покращили навички надавання допомоги при невідкладних станах та кровотечах

Завдяки сприянню професійного об'єднання «MedOffice Group» 15 жовтня пройшов тренінг з надання долікарської допомоги при невідкладних станах. Його проводила інструктор навчального центру «UniSafe».

Як МРТ допомагає у виявленні та моніторингу ревматологічних захворювань?

Проведення МРТ є поширеним медичним методом для діагностики різних захворювань та запалень в організмі людини. Особливе значення магнітно-резонансна томографія має для виявлення та моніторингу ревматологічних захворювань.

Що таке гігрома та як її лікувати?

Гігрома, яку також називають суглобовою грижею чи синовіальною кістою зап’ястя, – це доброякісна кістозна пухлина суглобової капсули. Гігрома утворюється з поверхневих оболонок суглоба і виглядає як окрема відмежована капсула округлої чи витягнутої форми, що наповнена в'язкою желеподібною рідиною зі слизом, білками та фібрином.

Колектив Центру МРТ суглобів вітає колег із Днем медика!

27 липня — День медичного працівника України. Сьогодні професійне свято відзначають не лише лікарі, а й фельдшера, акушерки, медсестри, медбрати, працівники лабораторій, санітари та санітарочки.

Ахілобурсит, або бурсит стопи – симптоми, діагностика та лікування

Ахілобурсит вважають одним з найпоширеніших захворювань суглобів поряд із ліктьовим, колінним та плечовим бурситами. Таке запалення суттєво впливає на звичний стиль життя людини, обмежуючи її рухову активність, зокрема можливість повноцінно ходити.

Кіста меніска: симптоми та методи діагностики

Меніск колінного суглоба є окремим хрящовим прошарком розташованим між суглобовими поверхнями кісток, що утворюють суглоб. Меніски виконують амортизувальну функцію та полегшують рухливість суглоба.

Що таке подагра і чим вона небезпечна?

Подагра – це системне захворювання, що передусім характеризується розладом обміну речовин, що призводить до накопичення сечової кислоти в організмі людини та формування її кристалів у суглобах та нирках.

Чому болять колінні суглоби при зміні погоди?

Багато людей страждають на біль у колінних суглобах, що особливо проявляється при зміні погоди. На жаль, з цим може стикнутися людина будь-якого віку або професії, тому варто розуміти, які заходи варто вжити, аби покращити стан здоров’я.

Центру магнітно-резонансної томографії суглобів виповнюється 5 років!

Центр магнітно-резонансної томографії суглобів (ЦМРТС) у Запоріжжі ефективно допомагає пацієнтам з березня 2018 року. За цей час у нас з'явилося багато позитивних відгуків від тих, хто звертався та отримав високоякісну послугу. Ми дуже вдячні кожному з вас за довіру та те, що рекомендуєте наш центр своїм близьким.

Причини, симптоми та діагностика невроми Мортона

Болючість та дискомфорт у передній частині стопи є частими причинами та основними скаргами пацієнтів, при зверненні до травматолога чи ортопеда. У більшості випадків болючі відчуття в передньому відділі стопи викликані невромою Мортона.

Центр МРТ суглобів вітає всіх з прийдешніми новорічними святами!

На порозі 2023 рік – рік Водяного Кролика, якого вважають символом родинного затишку та тепла.
Від імені колективу Центра МРТ суглобів вітаємо Вас з прийдешніми новорічними святами та бажаємо не втрачати віру у дива, адже мріяти важливо у будь-якому віці!

МРТ у діагностиці періартриту колінного суглоба

Кальцифікуючий періартрит – це стан, який може спричинити хворобливий набряк навколо суглобів. Приставка «пері» означає, що запалені тканини навколо суглоба, а не всередині його самого.

МРТ у діагностиці ліктьового синдрому зап’ястя

Ліктьовий синдром зап'ястя або синдром ліктьового здавлення виникає, коли ліктьова кістка відносно більша, ніж має бути порівняно з променевою. Це змушує ліктьову кістку нести більшу частину ваги та сили на цей бік зап'ястя під час руху руки.

Боюся МРТ діагностики – що робити?

Що таке МРТ та як вона працює? МРТ — дуже корисний і ефективний сучасний метод дослідження, який дозволяє зазирнути всередину пацієнта і допомогти діагностувати безліч захворювань.

Точна діагностика складних структур під час проходження МРТ суглобів

Захворювання суглобів – одна з найпоширеніших проблем, з якою сьогодні стикається кожна третя людина. Відомо, що артрити, артрози та інші серйозніші захворювання призводять до больових відчутів у суглобах і мають ниючий характер.

Сьогодні, 19 червня, відзначаємо професійне свято – День медичного працівника

У кожну третю неділю червня в Україні вітають лікарів, медсестер та усіх причетних до медичної сфери. Професія лікаря потребує особливої самопожертви, віддачі, а найголовніше професіоналізму.

Причини та діагностика німоти, «мурашок» у кінцівках

Німота кінцівок викликає некомфортні відчуття, з якими, напевно, стикалася кожна людина. Зазвичай воно супроводжується колючими відчуттями в руках і ногах, а також почуттям «мурашок», що бігають.

МРТ при діагностиці розривів м’язів та зв’язок

Найчастіше при травмах ушкоджуються м'які тканини. Це відбувається у 50% випадків. У цей відсоток входять розриви, забої та розтягнення. Такі пошкодження можуть отримати, як досвідчені спортсмени, так і інші люди (найчастіше у повсякденні).

Візуалізація суглобів при псоріатичному артриті

Псоріаз – поширене шкірне захворювання, на яке страждає 125 мільйонів людей – це 2-3% всього населення планети.

Можливості МРТ у діагностиці синовіальної саркоми

Синовіальна саркома – це різновид саркоми м'яких тканин, рідкісного онкологічного захворювання.

Центр МРТ суглобів відсвяткував Новий рік разом з колегами

Завдяки антуражу, декораціям, костюмам ми змогли перенестися в атмосферу 20-х років та відчути себе справжніми гангстерами.

Діагностика хвороби Шульмана

Еозинофільний фасціїт, також відомий як хвороба або синдром Шульмана, – рідкісне захворювання, що характеризується запаленням фасцій.

Амілоїдна артропатія суглобів – що це?

Амілоїдоз – це порушення синтезу білка і його патологічне накопичення в органах і тканинах, що призводить до погіршення функцій органу і прогресуючої його втрати.

Центр МРТ суглобів провів День захисників та захисниць України в дружній атмосфері

Запорука гарного свята – весела компанія, активні розваги, тепла атмосфера та смачна їжа. Цей день ми провели саме так, повністю відірвавшись від буденності та дрібних турбот.

Біль в суглобах у дітей

Найбільш часті причини болю в суглобах у дітей – болі зростання. Це відбувається тому що в міру зростання кісток прикріплені до них тканини також подовжуються, створюючи відчуття напруги та болю.

Хвороба де Кервена – хвороба прачки

Хвороба де Кервена, також відома як розтягнення зв'язок «деформація прачки» – це хворобливе запалення, що зачіпає перший відсік сухожилля розгинача зап'ястя (зазвичай в області променевого шиловидного відростка).

МРТ діагностика при епікондиліті ліктьового суглоба

Епікондиліт ліктьового суглоба, також званий «ліктем тенісиста» – хворобливий стан, викликаний надмірними навантаженнями на ліктьовий суглоб.

Центр МРТ суглобів взяв участь у святі з нагоди Дня медичного працівника

18 червня професійне об'єднання MedOffice Group зібрало колективи п'ятьох медичних центрів, в тому числі й центр МРТ суглобів, в чудовому місці та організувало незабутне та атмосферне свято.

МРТ-обстеження при ураженні стоп системними захворюваннями сполучної тканини

Друга назва системних захворювань сполучної тканини – ревматичні хвороби. При цій патології вражена вся система сполучної тканини та судин у зв'язку з порушенням імунологічного гомеостазу.

Асептичний некроз суглобів: як виявити?

Асептичний або аваскулярний некроз – це відмирання кісткової тканини через відсутність її кровопостачання. Викликаний цим остеонекроз може привести до крихітних переломів і, в кінцевому підсумку, руйнуванню кістки. Захворіти може будь-яка людина, але частіше за все це захворювання зустрічається у людей у віці від 30 до 50 років.

Хондроматоз колінного суглоба – причини та діагностика

Синовіальний хондроматоз (також званий синовіальним остеохондроматозом) – це рідкісне доброякісне захворювання, що вражає синовіальну оболонку – тонкий шар тканини, що вистилає суглоби. Синовіальний хондроматоз може виникнути в будь-якому суглобі тіла, але частіше за все виникає в колінному суглобі.

Імпіджмент-синдром колінного суглоба: як виявити?

Що таке імпіджмент-синдром колінного суглоба? Це поширена причина болю в колінному суглобі, яка може перешкодити можливості повноцінного руху і заподіювати тривалий дискомфорт. Цей синдром розвивається, як відповідь на регулярне здавлювання підколінкового (тобто розташованого під надколінником) жирового тіла Гоффа.

Остеохондропатія Келлера – професійне захворювання водіїв і швачок

Хвороба Келлера – це незвичайні переломи човноподібної кістки стопи або головки плеснової кістки вказівного пальця стопи. Незвична ця патологія тим, що розвивається тільки у представників певних професій, пов'язаних з регулярним високим навантаженням на стопу.

Чому виникає хвороба Кеніга і яких суглобів вона може торкнутися

Хвороба Кеніга – це некротичне ураження суглобових поверхонь кісток, при якому страждає функція суглоба. Найчастіше страждають молоді люди, в основному чоловіки, які виконують важку фізичну роботу або займаються важкою атлетикою.

Синдром Рейтера – небезпека для суглобів

Це поєднання запальних процесів, що вражають одночасно кілька систем організму: шкіру, очі і опорно-руховий апарат, а саме суглоби. Причиною цього запалення можуть стати кишкові інфекції, а також захворювання, що передаються статевим шляхом.

Ульнарна девіація кисті – ознака ревматоїдного артриту

Причина, з якої формується ульнарна девіація кисті
Ревматоїдний артрит – це важке системне захворювання, яке відрізняється безсимптомним початком і тривалим прогресуванням. Для нього характерне ураження сполучної тканини власними антигенами до білків колагену, при цьому страждають не лише суглоби, а й весь організм. Найчастіше на ревматоїдний артрит страждають жінки молодого та середнього віку.

Остеоартропатія Шарко: причини і діагностика

Синдром діабетичної стопи, супроводжуваний «стопою Шарко» або діабетичною остеоартропатією – це дуже важке ускладнення перебігу цукрового діабету. Воно характеризується безболісною (через відсутність чутливості у пацієнтів), швидко прогресуючою деструктивною артропатією суглобів стопи.

Тендовагініт ахіллового сухожилля: причини, симптоми і діагностика

П'яткове (ахіллове) сухожилля сформовано апоневрозами литкового і камбалоподібного м'язів, є їх продовженням і кріпиться до бугра п'яткової кістки. Воно виконує функції опори, пересування і пом'якшення поштовхів при ходьбі, бігу, стрибках. Незважаючи на те, що ахіллове сухожилля дуже потужне і здатне утримувати велику вагу, воно дуже вразливе і схильне до частих травматичних, запальних і дегенеративних процесів.

Хрускіт у колінних суглобах: причини виникнення і профілактика

Дуже часто пацієнти різного віку скаржаться на клацання та хрускіт в колінних суглобах під час руху. Ці симптоми з`являються, наприклад, під час присідань, випрямлення нижньої кінцівки, під час бігу. Неприємні звуки, а також дискомфорт, що їх супроводжує, набряклість і біль – серйозний привід насторожитися і задуматися про здоров`я опорно-рухового апарату.

Кіста Бейкера: треба шукати причину

Кіста підколінної ямки, яка ще називається кістою Бейкера – це об`ємне утворення, що містить рідину, походить із синовіальної оболонки і з`єднане з колінним суглобом. Вона не є істинною кістою, тому що може об`єднуватись із порожниною суглоба.

Звичний вивих надколінка: симптоми і діагностика

Транзиторна нестабільність в пателлофеморальном суглобі займає 8% всіх травм колін і стає частою причиною болю і дискомфорту. Ця патологія може турбувати як дорослих, так і дітей.

Травми бігунів: причини, діагностика та профілактика

Найпоширеніші травми бігунів – це пошкодження суглобів (забиті місця, вивихи, розтягнення та розриви зв'язок, дегенерація хрящів). Причиною стають…

Туберкульоз кісток. Симптоми, діагностика, лікування

Туберкульоз кісток і суглобів – це інфекційне захворювання опорно-рухового апарату, при якому утворюється специфічна гранульома в кістках скелета. Прогресуюче руйнування кісток стає причиною значних порушень рухливості та інвалідизації хворих.

Халюс Вальгус. Кісточки на ногах: причини, діагностика, лікування

Кісточки на ногах заподіюють дискомфортні відчуття та неестетично виглядають. Це поширена патологія, що супроводжується деформуючим артрозом і болем.

Дай рухливість своїм рукам! «Синдром тугих рукавичок»

«Синдром тугих рукавичок» – стан тривалої ранкової скутості кистей рук. Це викликає тугорухливість всієї кисті і болючість рухів. Це почуття з'являється після пробудження і проходить, якщо здійснювати активні рухи руками, від півгодини до декількох годин.

Не трусіть землю! Як не впасти при ожеледиці

Як не впасти при ожеледиці і не отримати травму? Ми зібрали кілька порад, які допоможуть уникнути травматизму в зимовий час.

Чи необхідне контрастне посилення при МРТ суглобів

У переважній більшості випадків інформативності обстеження досить і контрастне посилення при МРТ суглобів не потрібне. У діагностично складних випадках застосовують непряму і пряму артрографію.

Клацаючий палець: причини, діагностика, лікування

Це захворювання сухожильного апарату, при якому пацієнт відчуває клацання під час розгинання пальця. Це звук, подібний натисканню на курок.

Дослідження суглобів тепер можна переглянути на нашому сайті

На нашому сайті з недавнього часу розміщені архіви з прикладами досліджень суглобів пацієнтів, виконаних на першому в регіоні спеціалізованому апараті МРТ «O-scan EVO eXP». Тепер будь-який бажаючий може завантажити приклади досліджень на свій комп'ютер і переглянути їх у програмі для перегляду медичних зображень.

Професійні травми футболістів. Сучасна діагностика

Футбол – це не тільки найпопулярніший вид спорту, за яким спостерігає весь світ, а й один з найнебезпечніших. Серйозного травмування схильні і професійні футболісти, і любителі. Молоді 18-20 річні спортсмени часто отримують ушкодження через недосвідченість і в силу ще не остаточно сформувався міцного зв'язкового апарату. Зіткнення гравців або випадкові невірні рухи можуть призвести до отримання важких травм.

Чи видно вивих суглоба на МРТ?

Отримати таку травму, як вивих суглоба, може будь-яка людина в побутової, спортивної або виробничої ситуації. Суглоби є зчленування кісток (двох або більше), з'єднаних за допомогою допоміжних компонентів суглоба. Це зв'язки, сухожилля, додаткові хрящові структури і обов'язково околосуставная сумка.

Як пройти МРТ ліктьового суглоба при клаустрофобії?

Якщо Ви відчуваєте хворобливість, припухлість, набряклість ліктьового суглоба, скутість і зменшення амплітуди рухів, хрускіт і клацання, опір стисненню кисті в кулак, Вам необхідне МРТ ліктьового суглоба. На даний момент лікування захворювань суглобів неможливе без якісної діагностики за допомогою сучасного методу візуалізації – магнітно-резонансної томографії.

Бурсит колінного суглоба: причини, симптоми, лікування

Бурсит колінного суглоба – це запальний процес, який вражає синовіальну сумку суглоба. Її основна функція – це виділення внутрішньосуглобової синовіальної рідини. Вона зменшує навантаження на суглоб і знижує тертя поверхонь кісток при русі.

Як зберегти молодість і здоров’я суглобів

Турботу про своє здоров'я і профілактику захворювань необхідно здійснювати постійно, зробити це способом життя. Це актуально для людей будь-якого віку, а не тільки літніх. Щоб відчувати легкість при рухах, зберігати граціозність і гнучкість, потрібно дотримуватися комплексу заходів, щоб продовжити молодість і здоров'я суглобів.

Привітання з Днем медичного працівника (відео)

Навіщо потрібно зберігати нерухомість при проходженні МРТ?

Основна умова для успішного і якісного проведення магнітно-резонансної діагностики – це нерухомість при проходженні МРТ протягом усього процесу дослідження. Це важливо для того, щоб отримати чіткі інформативні знімки. Сучасне обладнання дає можливість зробити пошарові зображення, за якими наші фахівці зможуть визначити наявність патології, розміри, форму і структуру досліджуваної зони.

Розрив меніска: симптоми, МРТ діагностика, профілактика

Під розривом меніска колінного суглоба розуміють порушення цілісності спеціального хряща всередині суглоба, який виконує амортизуючу і стабілізуючу функції. Розрив меніска займає перше місце серед травм колінних суглобів.

Подагра або артрит: причини запалення і болю

У народі часто плутають діагнози подагра або артрит, даючи одні й ті ж назви різним хворобам, викликаним різними причинами і які вимагають різного підходу до лікування. Викликана така плутанина схожістю симптомів. А багато пацієнтів і зовсім не звертаються до лікаря, покладаючись на сумнівні методи «народної медицини» і погіршуючи свій стан. Як розрізнити: подагра або артрит? Що викликає запалення і біль в обох випадках? Як зрозуміти, що час звернутися за допомогою до лікарів? Читайте про це в нашій статті.

Профілактика остеопорозу: харчування, звички, маса тіла

Остеопороз, без перебільшення, можна назвати однією з найпоширеніших хвороб сучасного світу. Навіть Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно включила цю патологію кісткової тканини в топ-10 найбільш часто зустрічаємих захворювань неінфекційної природи. Остеопороз – це системна хвороба кісткової тканини, що є частиною опорно-рухового апарату. При цій патології знижується щільність кісткової тканини і порушується її мікроструктура.

МРТ візуалізація при хворобі Осгуда-Шляттера

Хвороба Осгуда-Шляттера – це патологія опорно-рухового апарату, яка найчастіше вражає дітей і підлітків. Якщо у вашої дитини болять коліна і при цьому вона досить активна, є чимала ймовірність діагностування саме цього захворювання. Що ж це за хвороба, звідки вона береться, як розвивається? І яким чином діагностувати цю патологію?

Тунельний синдром – проблема сучасності

Ви часто працюєте за комп'ютером (можливо, вся ваша робота пов'язана з ним) і почали помічати, що постійно німіє рука, яка керує мишкою? Можливо, ви також відчуваєте неприємне поколювання в кінцівці? Стає складно носити важкі сумки в руках і взагалі що-небудь робити руками? Цілком ймовірно, що у вас тунельний зап'ястний синдром. Неврологи називають тунельний синдром проблемою сучасності. Адже саме з засиллям комп'ютерів і сидячої роботи він став таким поширеним захворюванням.

Що таке артроскопія, і в яких випадках вона необхідна?

Діагностика суглобів і операції на них завжди лякають пацієнтів. Коли пару десятків років назад хірургічне втручання було завжди відкритої форми, дійсно нерідко виникали післяопераційні ускладнення. Однак у наш час медики застосовують принципово інший метод – артроскопію. Артроскопія: що це таке, кому необхідна і чи можна замінити цей метод неінвазивною діагностикою – читайте у статті.

Правильне харчування при захворюваннях суглобів

Хвороби суглобів, всупереч поширеним міфам – доля не тільки літніх людей. Вони можуть торкнутися і молоді, доставляючи біль і дискомфорт, погіршуючи якість життя. Особливо сильно на розвиток дистрофічних захворювань і запальних процесів в суглобах впливає спосіб життя людини. Харчування є його невід'ємною складовою. Звичайно, якщо людина вже хворіє на артрит або артрозом, правильне харчування при захворюваннях суглобів не стане панацеєю для зцілення. Однак, на загальний стан раціон, безсумнівно, вплинути може – як в кращу сторону, так і навпаки.

МРТ м’яких тканин гомілки і передпліччя: показання, діагностичні можливості

Дослідження м'яких тканин вважається в медичній діагностиці одним з найскладніших процесів. Однак з ним успішно справляється МРТ. На відміну від рентгена, магнітно-резонансна томографія нешкідлива для організму пацієнта. До того ж, МРТ дозволяє розглянути всі структури в м'яких тканинах, невидимі для рентгена та інших діагностичних методів. Завдяки високій роздільній здатності МРТ (аж до міліметрів) можна вивчити будову пошкодженої тканини в найдрібніших подробицях.

Лікування суглобів народними засобами і самолікування. У чому небезпека?

Біль в суглобі, незалежно від причини її виникнення (запалення або травма) – справжнє випробування навіть для сильних духом людей. Проте в нашому суспільстві дуже поширене самолікування. Не рідкісні випадки, коли на ранніх стадіях таких небезпечних захворювань суглобів, як артрити і артрози, люди просто намагаються не звертати увагу на біль. А коли він посилюється, намагаються полегшити його різноманітними притираннями, мазями і масажами. Тим самим недбайливі пацієнти блокують частину симптомів, отримують видимість полегшення і відкладають ще далі похід до лікарів.

Біль в гомілкостопі: види, причини, діагностика за допомогою МРТ

Біль в гомілкостопі – це дуже неприємні відчуття, які хоч раз довелося відчути, мабуть, кожній людині. Однак де ж знаходиться межа між болючим відчуттям, яке пройде само по собі в стані спокою, і між болем, яке сигналізує про серйозне захворювання суглоба? Травми гомілкостопа – одні з найбільш часто зустрічаємих в практиці ортопедів-травматологів. Вони можуть проявляти себе болючим синдромом навіть через довгий час після моменту травми.

Діагностичні можливості МРТ суглобів в ревматології

Ревматичні захворювання характеризуються ураженням сполучної тканини і, в першу чергу, впливають на суглоби. Ревматичні захворювання суглобів – це артрит, який буквально означає «запалення», це поняття охоплює понад 100 різних патологій.

МРТ при остеоартрозі: переваги методу перед іншими діагностичними процедурами

Остеоартроз – це захворювання суглобів, широко розповсюджене в усьому світі. Їм страждає близько 14 відсотків дорослого населення. Хвороба займає друге місце серед причин непрацездатності у людей після 50 років. Ризик захворювання збільшується з віком – перші симптоми починають проявлятися після 30 років. При цьому захворювання однаково часто діагностується у чоловіків і у

МРТ при наявності ендопротеза суглоба

Ендопротезування суглобів – імплантація пристрою або, простіше кажучи, штучного суглоба, що бере на себе функцію хворого. Вдаватися до цієї медичної маніпуляції доводиться при артрозі, різних інших захворюваннях, що викликають незворотні порушення суглобової рухливості або виражений больовий синдром.

Що ефективніше при обстеженні – МРТ або КТ суглобів?

Захворювання суглобів давно перестали бути тягарем літніх і все частіше діагностуються у молодих людей. При цьому багато захворювань суглобів, чиє лікування було розпочато вчасно, відступають на початкових стадіях. Тоді як запущені або ігноровані хвороби, як правило, ведуть до тяжких наслідків і ускладнень.

Яка необхідна підготовка до МРТ суглобів

Магнітно-резонансна томографія – точний метод постановки діагнозу, в тому числі, і при підозрах на захворювання опорно-рухового апарату. Ефективним він є для виявлення травм, запальних і пухлинних процесів, патологій і дистрофічних змін суглобів. Отримання пошарових зображень також вкрай важливо при ухваленні рішення про оперативне втручання.

МРТ суглобів: кому необхідна ця діагностика?

Якщо раніше проблеми з суглобами асоціювалися з віковими змінами, то останнім часом через зростання гіподинамії цю недугу помолодшав. Перший симптом і причина пройти МРТ суглобів – раптовий біль, який через деякий час проходить, однак, в наслідок, виникає все частіше.

Травми і хвороби суглобів наздоганяють третину українців

Близько третини українців протягом свого життя стикаються із захворюваннями і травмами суглобів. У багатьох випадках пошкодження і розвиток різних патологій призводять до інвалідизації пацієнта. Про це свідчить статистика МОЗ.