АКЦІЯ: з 01.05.2024 до 31.05.2024 знижка на обстеження 250 (!) грн
Новини

МРТ суглобів: кому необхідна ця діагностика?

02 Лютого 2018

Якщо раніше проблеми з суглобами асоціювалися з віковими змінами, то останнім часом через зростання гіподинамії, ця недуга помолодшала. Перший симптом і причина пройти МРТ суглобів – раптовий біль, який через деякий час проходить, однак, в наслідок, виникає все частіше.

Сьогодні травматологи і ортопеди активно вдаються до призначення магнітно-резонансної томографії суглобів для якісної і безпечної тривимірної візуалізації кульшового, гомілковостопного, колінного і плечового суглобів, суглобів кисті і стопи. Цей метод успішно замінив набагато менш інформативну рентгенографію, яка, до слова, не є безпечним методом дослідження, так як надає променеве навантаження на організм людини. Досить популярне сьогодні УЗД суглобів, в свою чергу, є більш суб’єктивним і значно менш інформативним видом діагностики, ніж МРТ суглобів.

Без МРТ суглобів не обійтися, якщо лікарі підозрюють пухлинний процес, патології розвитку суглобів. Показана процедура при спортивних травмах, гострих запальних, дегенеративних і хронічних деформуючих процесах, міжхребцевих грижах, остеохондрозі, запаленні суглобової сумки, внутрішньокісткової патології. Цінність методу – в наданій ним можливості побачити всі структурні елементи суглоба – судини, зв’язки, меніски, капсулу і сумку, диск, а головне – виявити проблеми на ранній стадії.

При цьому, такий вид діагностики є обов’язковим, якщо мова йде про оперативне втручання або призначення післяопераційної терапії. Пошарове отримання зображень дозволяє прогнозувати хід і подальші наслідки операції.

Так як сьогодні цей вид діагностики доступний кожному, МРТ суглобів можна пройти і без призначення лікаря.

До тривожних дзвіночків, які говорять про необхідність пройти МРТ суглобів, відносять:

  • ниючі болі, почервоніння шкіри і набряк в області суглобів;
  • проблеми з рухливістю в суглобі;
  • травми і операції в анамнезі.

Після проходження МР діагностики суглобів і перед прийняттям рішень з приводу лікування виявлених захворювань, обов’язково необхідно проконсультуватися з лікарем.

Записатися на МРТ суглобів в Запоріжжі Ви можете онлайн, заповнивши форму зворотного зв’язку або зателефонувавши за телефонами: (099) 007-10-80, (098) 007-10-80.