АКЦІЯ: з 01.10.2024 до 31.10.2024 знижка на обстеження 250 (!) грн
Новини

Які продукти допомагають у підтримці здоров’я наших суглобів?

30 Вересня 2024

Здорові суглоби — запорука активного та повноцінного життя без обмежень рухливості, що є надзвичайно важливо для добробуту кожної людини.

Стан суглобів може погіршуватися через безліч факторів, серед них: аутоімунні захворювання, травми, підвищені навантаження, новоутворення кісткової чи хрящової тканини, інфекції тощо. Запобігти виникненню будь-якого захворювання набагато простіше аніж намагатися його вилікувати, тож варто завжди стежити за станом свого здоров’я та вживати заходи для його підтримання.

Які продукти найкорисніші для суглобів?

Здоровье суставовДотримання принципів правильного та збалансованого харчування допоможе зміцнити суглоби та зменшити запалення. Саме тому у раціоні повинні бути наступні продукти:

  1. Риба з великим вмістом Омега-3 жирних кислот (лосось, тунець та макрель). Омега-3 має чудову протизапальну дію, є джерелом вітаміну А, тож сприяє зменшенню інтенсивності болю та покращенню стану хрящів.
  2. Овочі та фрукти з високим вмістом антиоксидантів: манго, морква, шпинат, помідори, броколі, насіння льону, насіння чіа, волоський горіх, соєві боби, брюссельська капуста.
  3. Молоко, кисломолочні напої, сир та тверді сири. Молочні продукти багаті на кальцій, що є важливим елементом для підтримання здоров’я не лише кісток та зубів, але й суглобів.
  4. Зелений чай. Має антиоксидантні, імуномодулюючі та протизапальні ефекти.

Не менш важливим для підтримання здоров’я суглобів є контроль ваги, оскільки зайві кілограми створюють велике навантаження на ці структури та провокують їхнє руйнування. Варто також стежити за водним балансом, випиваючи достатню кількість води, передбачену для вашого організму.

Що потрібно виключити із раціону при болях у суглобах?

МРТ суставов в ЗапорожьеЛюдям, що хворі на артрит, рекомендують дотримуватися спеціальної протизапальної дієти, що передбачає виключення деяких продуктів харчування, що можуть посилювати запалення та провокувати біль. Тож за таких обставин варто обмежити вживання таких продуктів:

  1. Червоне м’ясо: свинина, яловичина, телятина. Такі види м’яса містять великий вміст сечової кислоти, що порушує обмін пуринів та призводить до утворення відкладень.
  2. Субпродукти, яловича печінка.
  3. Бобові, як джерело пуринів.
  4. Соняшникова олія, адже Омега-6 у її складі викликають запальні процеси у суглобах.
  5. Шпинат.
  6. Чай, кава.
  7. Алкогольні напої.
  8. Солодощі та цукор.
  9. Крабові палички, ковбасні вироби.
  10. Трансжири, рафіновані продукти.
  11. Консервовані продукти.

Як МРТ допомагає при хворобах суглобів?

Магнітно-резонансна томографія, що передбачає застосування магнітного поля задля візуалізації внутрішніх структур, — є одним з найпоширеніших методів обстеження стану суглобів. Таким чином фахівець може отримати детальне зображення кісток, хрящів, сухожиль, зв’язок, м’язів та судини з багатьох сторін.

ЦМРТС у Запоріжжі спеціалізується на проведенні магнітно-резонансної томографії різних напрямків, тож саме тут ви можете якісно перевірити стан своїх суглобів та отримати точний результат!